Woordspelen

voorkant flyer3

Informatie over deze of andere leuke schrijfactiviteiten lees je onder andere op www.schrijvenonline.org!

In het najaar start een nieuwe ronde van de schrijfcursus woordspelen op de Workship op de Ceuvel. Samen met een groep gelijkgestemde werk je aan een theatrale poëzie-performance waarbij het plezier in het spelen met de taal centraal staat. Hieronder leer je er meer over.

DSC_0350

Woordspelen is een interactieve cursus waarbij je individueel en met de groep spelenderwijs aan de slag gaat met het maken van een theatrale poëzievoorstelling. De cursus is gebaseerd op de volgende vier pijlers:

 

Spelen: Van nature leert de mens door te spelen. Lekker je eigen inspiratie en nieuwsgierigheid volgen en door gewoon te proberen uitvogelen wat wel en niet werkt. Bij deze cursus is hier volop ruimte voor. Naast theoretische en bespiegelende sessies zal elke les voor een deel bestaan uit spelelementen.  Rijmcirkels, vrij associëren,  van nul tot honderd. Deze en nog vele andere spelgereedschappen komen aan bod. Aan het einde van de cursus heb je meer plezier in je uitdrukkingsvaardigheden omdat je zelf ontdekt hebt wat werkt.

 

Tekst: Tekst en woorden zijn een krachtig communicatie en expressie middel. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om op een pakkende manier onder woorden te brengen wat je wilt zeggen. Tijdens woordspelen leer je je teksten aanscherpen. Literaire technieken zoals vergelijkingen, actief taalgebruik, bewuste vervreemding en ontregeling, rijm en ritme komen aan bod om je te helpen je teksten sterker te maken. Aan het einde van de cursus heb je gewerkt aan een sterke individuele tekst die je in een handgemaakte bundel mee naar huis neemt.

 

Samenwerken: Mensen zijn groepswezens. Daarom werken we bij woordspelen samen. We geven elkaar advies en maken teksten met elkaar. Daarnaast zoeken we naar de samenwerking tussen verschillende disciplines. Poëzie, spokenword, muziek, proza en theater hebben allemaal hun eigen sterke punten. Door deze uitingsvormen te verbinden laten we creativiteit vrij stromen. Je eigen kracht en vaardigheden staan hierbij centraal. Aan het einde van de cursus heb je meegewerkt aan een interdisciplinaire groepsvoorstelling.

 

Delen:  Iets wordt pas echt waardevol als je het kan delen. Bij woordspelen doen we dat constant. Je deelt je eigen ervaringen, gedachten en gevoelsleven, en uiteindelijk ook je werk. Tijdens de laatste bijeenkomsten werken we aan een groepsproductie. Je krijgt advies over je presentatie, je authenticiteit en je eigen kracht. Aan het einde staat de hele groep tijdens Play op het podium van de Workship om het gemaakte te presenteren en met (toekomstige) vrienden en familie te delen.

 

Eindproduct: Naast de ervaring die je opdoet tijdens de cursus werken we ook naar een einddoel. Individueel werk je aan je eigen tekst.

Verder maken we samen een korte woordkunst voorstelling. Deze komt op de planken bij Play, de podiumavond van de Workship. Vrienden en familie zijn welkom. Zo kan je iedereen laten zien waar je tijdens de cursus aan gewerkt hebt. Wil je op de hoogte blijven van wanneer de cursus start, meer informatie, weten wanneer een gratis proefles is,  houdt dan deze website in de gaten of neem contact op met Mark Opfer. Je kan je ook alvast inschrijven.

Kosten: 210 euro per persoon voor 8 lessen van twee uur en een uitvoering. Vroege vogels betalen 180 (inschrijven voor 22 augustus).

Start: woensdag 19 september

Tijden: woensdagavond van 19.30 – 21.30 (koffie vanaf 19.15)

Data: 19 september, 26 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 7 november, 21 november, 28 november, uitvoering 30 november.